Özel uçakla gelenler Girne Limanı’na bile inmişler!

Özel uçakla gelenler Girne Limanı’na bile inmişler!

İkinci dalga geliyor, pandemi hastanesi halen yok!

Pandemi Hastanesi yine ÖTELENDİ!

Salgın döneminde, bazı uzman hekimlerle görüşmüştüm. Dünyanın henüz bilmediği korona tedavilerinin ne olduğunu sormuştum. Madem ki her hasta taburcu ediliyor, “patentini dünyaya satsalar bari diye de düşünmüştüm.”

Şaka bir yana, uzman hekim Nedim Çakır Hocamız ile yaptığım görüşmede, bu virüsün tedavisi olmadığını, vakaların karantinaya alınarak, kendi bünyelerinin bu virüsü yenmesinin beklendiğini, esasında bilinen ve bariz bir tedavinin bulunmadığını bana açıklamıştı.

Fakat ben, sırf o dönemde halkta zaten bir korku, panik, bunalım, endişe ve her türlü psikolojik etkisi hakimken, vatandaşlar paniğe kapılmasın diye bu bilgileri  yazmamıştım. Örneğin bana şöyle demişti. “Evde kalıp virüsü yenmeyi de bekleyebilirsin, kronik bir hastalığın yoksa. Zaten hastanede yapılan da bünyenin yenmesini beklemektir” demişti. Fakat sırf insanlar bir belirti görürlerse hastaneye gitsinler ve etkileşimlerin takibi yapılabilsin diye yani kamu yararı düşüncesiyle bu bilgiyi kesinlikle yazmamıştım.

Yani kimse sanmasın ki, bizim hekimlerimizin elinde sihirli bir değnek vardı. Kimse sanmasın ki dünya tedavisini bulamamışken, bizim doktorlarımız tedavi icat ettiler. Kimse sanmasın ki dünya milyonlarca can kaybı yaşarken, bizim Sağlık Bakanlığı’mız ve hastanelerimiz üstün bir başarı sağladılar.

Doğru zamanda ülkemizin hem içte hem de dışa kapanması sonucu ucuz kurtulduk.

Yani aslında bizim ülkemizde bir salgın yaşanmadı. Bakanlar kurulunun pandemi süreci boyunca yaptığı toplam 50 bakanlar kurulu toplantısında alınan doğru kararlar sonucu salgın yaşanmadan atlatıldı.

Fakat şuanda ülkemiz dışa açılıyor. Ve salgınla yaşamaya başlayacağız. Ekonomi çöktüğü için hükümetimizin niyeti bizi artık yeni normal olarak salgınla yaşamaya alıştırmak.

Peki salgınla yaşamaya alıştırılırken, 45 günde bitirileceği sözü verilen pandemi hastanesi nerede? Temeli dahi 3 aydır atılamadı.

Atılmadı.

Pandemi hastanesi ile ilgili yeni bir açıklama daha yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nın 45 günde hayata geçirileceğinin sözünü verdiği; daha sonra yine ertelediği pandemi hastanesi için yine ileri bir tarih belirtildi.

Pandemi hastanesinin ancak yıl sonu hayata geçirilebileceği açıklandı. Bugün mecliste yapılan konuşmalarda, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Sağlık Bakanı Ali Pilli, pandemi hastanesinin yıl sonu hayata geçirilebileceğini açıkladılar.

Muhalefet vekilleri ikinci bir salgın dalgası beklenirken, halen pandemi hastanesinin hayata geçirilme tarihinin ertelenmesine tepki gösterdiler.

Meclis’te bir anda sesler yükseldi. Türkiye’de pandemiden 24 saatte 19 ölüm yaşanırken, Bakanlar Kurulu’nun kandırılarak, özel izinle, hafta sonu ülkeye özel uçakla kontrolsüz, denetimsiz, gümrük kontrolsüz, karantina uygulamasız ülkeye gizlice sokulan misafirlerin, Girne çarşısına gidip dolaştıkları, Girne Limanı’na giderek oturdukları iddiaları olduğu Meclis’te gündeme geldi.

Meclis kürsüsünden CTP Milletvekili Salahi Şahiner, ülkeye gizlice gelen misafirlerin Girne çarşısında dolaştıkları, Girne Limanı’na giderek oturdukları yönünde iddiaların olduğunu kürsünden belirtti.

Dolayısıyla ülkede bir pandemi hastanesi dahi yokken ve hali hazırda yapılamazken; günde 19 ölüm vakasının yaşandığı, Türkiye’den karantinasız misafirlerin ülkeye gizlice getirilmesinin ve karantinasız sokulmasının toplum sağlığını ne denli riske attığı göze çarpıyor.

Bu arada devamlı surette ötelenen pandemi hastanesinin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Barış Ruh ve Sinir hastanesi arkasında; Ortopetik Özürlüler Derneği’nin arka tarafındaki araziye yapılacağı, yer analizlerinin yapıldığı da Meclis’te açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir