Özersay hükümeti bozmayı mı düşünüyor?

Özersay hükümeti bozmayı mı düşünüyor?

Evrenselgazete’ye konuşan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, HP’nin eski Başkanı hükümet ortaklarından Halkın Partisi mensubu, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın geçtiğimiz akşam kendisini arayarak, hükümetin bozulması halinde bir koalisyon hükümetine nasıl baktıklarını sorusunu sorduğunu açıkladı.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, “Ben geçen akşam bir etkinlikte idim. Telefonum çaldı. Baktım Özersay arıyor. “Hükümet bozulursa, bir seçim hükümetine nasıl bakarsınız” diye sordu bana. “Ben de “bozulursa konuşuruz” dedim.

Akabinde, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir karar ürettiniz mi” diye de sordu. Daha yetkili organlarımızla konuşmadık. Henüz daha bir karar üretmiş değiliz” dedim.

Özersay’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından, herhangi bir karar üretip üretmedikleri yönündeki gazetemizin sorusu üzerine ise, “hükümet devam ederken bu konu üzerine konuşmak çok da doğru değildir. Ama yarın hükümet bozulur. Kapımız çalınır, oturur yetkili organlarımızla konuşur karar üretiriz. Doğru olan neyse onu yaparız” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir